Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Surströmmingsklämma

Ett mumsigt recept på surströmmingsklämma som är Ångermanlands traditionella landskapsrätt. Du gör den av mandelpotatis, strömming, rödlök, smör och tunnbröd. Enkelt och delikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Låt surströmmingen rinna av. Rensa den och ta bort benen.
  3. Skala och finhacka löken. Skär potatisen i skivor.
  4. Bre smör på tunnbröden och fördela potatis, lök och surströmming på. Rulla ihop till klämmor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 burkar strömming (à 475 g)
  • 2 rödlökar
  • smör
  • 8 mjuka tunnbröd
Lägg till i inköpslistan