Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

5
0
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ugnsbakad spetskål med smak av ingefära, japansk soja och kryddpeppar blir en modern variant av brunkål, men med en asiatisk och modern touch. Toppa kålen med salladslök vid serveringen.

Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ingredienser

8 bufféportioner
2 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk kryddpeppar
2 msk ljus sirap
1 msk japansk soja
1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 spetskålshuvud (à ca 600 g)
salt
svartpeppar
100 g smör
3 salladslökar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 602 KJ / 144 kCal
Fett 11 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 8 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden