Svensk panna

Betyg 1.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svensk panna

Svensk panna är en välsmakande och robust rätt som gör att alla runt matbordet känner sig hemma. Senap, kryddpeppar och pepparrot passar fint ihop med rimmat bogfläsk. Husmanskost när den är som bäst. Lika vacker att se på som underbar att äta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Svensk panna

Ingredienser

4 portioner
400 g rimmat bogfläsk
6 - 8 mandelpotatisar
2 morötter
2 äpplen (t ex Alice)
1 - 1 1/2 rödlökar
ca 400 g vitkål
4 salladslökar
1 msk smör eller rapsolja
1 - 1 1/2 msk skånsk senap
1 knippe persilja
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
4 msk färskriven pepparrot

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fungerar även fint att byta ut köttet mot quornfileér skurna i mindre bitar.

    Göran

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 340 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

  • Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Klassisk råraka med fläsk och syrliga äpplen
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raggmunk med fläsk och morötter
    Betyg 3.9 av 5.100 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kroppkakor av kokt potatis
    Betyg 4.4 av 5.248 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxiga kroppkakor
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad