Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon

Dessa vegetariska kroppkakor med rårörda lingon är helt utsökta. Kroppkakorna fyller du med en smakrik röra av lök, svamp och persilja före de kokas. Servera sedan med nyrivna, krispiga morötter och de rårörda lingonen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kroppkakor: Skala och koka potatisen. Pressa den i en purépress och låt svalna. Tillsätt vetemjöl, ägg och salt. Arbeta inte degen för mycket då den kan bli kladdig.
  2. Fyllning: Skala och tärna löken fint. Hacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner några min i matfettet i en stekpanna. Tillsätt peppar, salt och persilja.
  3. Forma potatisdegen till en rulle och dela den i bitar. Gör en fördjupning i varje bit, lägg i grönsaksfyllning och förslut kroppkakan väl.
  4. Kokning: Koka upp vatten och salt. Lägg ner kroppkakorna i vattnet. Sjud kroppkakorna ca 10 min.
  5. Lingon: Blanda lingon och socker till rårörda lingon.
  6. Servera kroppkakorna med lingon och rårivna morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
Kroppkakor
  • 10 potatisar (King Edward)
  • vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk kryddpeppar (mald)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl persilja (hackad)
Kokning
  • 2 l vatten
  • 3 tsk salt
Rårörda lingon
  • 2 dl lingon
  • 3/4 dl socker
Lägg till i inköpslistan