Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon
Dessa vegetariska kroppkakor med rårörda lingon är helt utsökta. Kroppkakorna fyller du med en smakrik röra av lök, svamp och persilja före de kokas. Servera sedan med nyrivna, krispiga morötter och de rårörda lingonen.
Ingredienser
4 portioner
Kroppkakor
1 kg potatisar (King Edward)
vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt
Fyllning
2 gula lökar
200 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk kryddpeppar (mald)
1/2 tsk salt
1/2 dl persilja (hackad)
Kokning
2 l vatten
3 tsk salt
Rårörda lingon
2 dl lingon
3/4 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, 10 potatisar men ca hur många gram ? Potatisar kan ju vara väldigt olika stora...
Ebba
2024-11-16Hej Ebba! Du har helt rätt. Nu har vi uppdaterat receptet med vikt istället för antal. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26De blir fastare om man tar de från vattnet så snart som de kommer upp.
Nalleli
2021-04-12Jättegoda! Vi gillar inte kryddpeppar, tar alltid vitpeppar istället. Jag tog i lite, lite kinesisk soya i fyllningen för lite sälta/aningen rökighet. Rårörda lingon och skirat smör till såklart! :)
Susanne
2017-02-05