Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Svensk laxboquerones med äpple, kapris, dill och pepparrot

Tapas inspirerad fiskrätt: Laxboquerones med svenska inslag av äpple, kapris, dill och pepparrot. Är fräsch och smakrik, går dessutom snabbt och enkelt att slänga ihop. Passar utmärkt som en lättare lunch eller ställ fram på buffébordet. Vackert och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

    Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner

  1. Riv det yttersta skalet av citronen. Pressa ur saften.
  2. Blanda citronskalet och -saften med oljan. Salta och peppra.
  3. Skär laxen i lillfingertjocka remsor, ca 10 cm långa. Vänd försiktigt ner dem i citrondressingen. Låt stå minst 10 minuter.
  4. Strimla äpplet, hacka kaprisen, skala och riv pepparroten och plocka av dillen.
  5. Lägg upp laxen på ett fat och toppa med äppelstrimlor, kapris och pepparrot. Garnera med dill.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 citron (skal och 2 msk saft för 4 port)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk kapris
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1103 kJ / 264 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB