Sveciapaj med karamellig lök

62
0
Sveciapaj med karamellig lök

En ostpaj är tacksam buffémat, lättare lunch eller bara som mysig middag. I den här ostpajen gömmer sig två sorters ost, svecia och parmesan, tillsammans med mjukstekt lök på gränsen till karamelliserad. Lyxpaj? Toppa med rom och bjud med kallrökt lax!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Sveciapaj med karamellig lök

Ingredienser

10 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
4 ägg
3 dl crème fraiche
200 g riven lagrad ost av sveciatyp
50 g riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
100 g stenbits- eller löjrom
dill och krasse till garnering

Pajdeg

150 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
ca 4 msk kallt vatten

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri hembakad pajbotten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frys in som hel paj eller i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1896 KJ / 453 kCal
Fett 33 g
Salt 1.44 g
Kolhydrater 23 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden