Sveciapaj med karamellig lök
En ostpaj är tacksam buffémat, lättare lunch eller bara som mysig middag. I den här ostpajen gömmer sig två sorters ost, svecia och parmesan, tillsammans med mjukstekt lök på gränsen till karamelliserad. Lyxpaj? Toppa med rom och bjud med kallrökt lax!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
4 ägg
3 dl crème fraiche
200 g riven lagrad ost av sveciatyp
50 g riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
100 g stenbits- eller löjrom
dill och krasse till garnering
Pajdeg
150 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
ca 4 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1896 KJ / 453 kCal
Fett33 g
Salt1.44 g
Kolhydrater23 g
Protein17 g
Kommentarer