Sveciapaj med karamellig lök

Betyg 2.9 av 5.
62 personer har röstat
0
Sveciapaj med karamellig lök

En ostpaj är tacksam buffémat, lättare lunch eller bara som mysig middag. I den här ostpajen gömmer sig två sorters ost, svecia och parmesan, tillsammans med mjukstekt lök på gränsen till karamelliserad. Lyxpaj? Toppa med rom och bjud med kallrökt lax!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Sveciapaj med karamellig lök

Ingredienser

10 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  smör
4   ägg
3 dl  crème fraiche
200 g  riven lagrad ost av sveciatyp
50 g  riven parmesan
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
100 g  stenbits- eller löjrom
dill och krasse till garnering

Pajdeg

150 g  kallt smör
4 1/2 dl  vetemjöl
ca 4 msk  kallt vatten

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri hembakad pajbotten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frys in som hel paj eller i bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1896 KJ / 453 kCal
Fett33 g
Salt1.44 g
Kolhydrater23 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västerbotten Royal
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga