Rågchips med svamp och löjrom
Tips på snabbfixade snittar till drinken? Då kan du sluta leta nu! Fyll skålformade rågchips eller minikrustader med färskost, toppa med löjrom och piffa med lite dill. Färskosten är smaksatt med kantareller, men det går lika bra med pepparrot eller örter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
24 st
200 g färskost (med kantarellsmak)
24 skålformade rågchips (eller minikrustader)
80 g löjrom (eller MSC märkt stenbitsrom)
dill
För alla
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i chips/krustader.
Gör glutenfri: välj glutenfria chips/krustader.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och tillsätt ev. finhackade stekta kantareller. Kontrollera innehållet i chips/krustader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och tillsätt ev. finhackade stekta kantareller. Kontrollera innehållet i chips/krustader.
Gör så här
Näringsberäkningen är per krustad.
Tips
Fryst löjrom tinar du snabbast
i kallt vatten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi178 KJ / 42 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer