Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Rågchips med svamp och löjrom

Tips på snabbfixade snittar till drinken? Då kan du sluta leta nu! Fyll skålformade rågchips eller minikrustader med färskost, toppa med löjrom och piffa med lite dill. Färskosten är smaksatt med kantareller, men det går lika bra med pepparrot eller örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela färskosten i rågchipsen/krustaderna.
  2. Toppa med löjrom och garnera med dill. Klart att servera.

Näringsberäkningen är per krustad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i chips/krustader.
Gör glutenfri: välj glutenfria chips/krustader.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och tillsätt ev. finhackade stekta kantareller. Kontrollera innehållet i chips/krustader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och tillsätt ev. finhackade stekta kantareller. Kontrollera innehållet i chips/krustader.

Tips

Fryst löjrom tinar du snabbast
 i kallt vatten.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 200 g färskost (med kantarellsmak)
  • 24 skålformade rågchips (eller minikrustader)
  • 80 g löjrom (eller MSC märkt stenbitsrom)
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 178 kJ / 42 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer