Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Löjromspotatis

Dessa delikata löjromspotatisar är ett perfekt, lättlagat tillbehör. Rada upp dina kalla kokta potatisar och toppa med lyxig löjrom, fluffig crème fraiche, finhackad rödlök och små dillkvistar. Vackert och hissnade gott i all sin enkelhet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Vispa crème fraiche tjock.
  3. Låt eventuellt löjrommen rinna av genom ett kaffefilter.
  4. Skär av en liten topp på varje potatis och ställ dem på ett serveringsfat.
  5. Lägg på en klick löjrom. Spritsa eller lägg på crème fraiche med en sked. Strö på rödlök. 
  6. Garnering: Sätt i en liten dillkvist.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg små potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
Garnering
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?