Svartvinbärssylt med kardemumma

Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Svartvinbärssylt med kardemumma

Gör svartvinbärssylt med kardemumma och njut av den till sensommarens frukostar. Mortla kardemummakärnorna grovt för att ge sylten en härlig smak – sylten går att göra på både frysta och färska svarta vinbär. Servera gärna sylten till goda Havrescones.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

En skål med svartvinbärssylt med en sked i.

Ingredienser

ca 3 dl
3 krm hela kardemummakärnor
250 g svarta vinbär (färska eller frysta)
2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Alldeles för söt. Hälften av sockret räcker.

    Pia

  • Tog lite för mycket socker… gör inte det.

    Anders

  • Jättegod! Gjorde sylttestet och kokade i cirka 20 minuter, blev ganska fast då. Mycket kardemummasmak, så det hade kunnat minskats till kanske 2 krm.

    Matilda

Testa liknande recept

  • Rårörd vinbärssylt
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärsgelé
    Betyg 4.2 av 5.216 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärssylt
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsgelé
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad