Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svartvinbärssill med stjärnanis

Läcker inlagd sill i ättikslag med svarta vinbär, morötter, rödlök och stjärnanis. En festlig och vacker sill som passar ypperligt att servera på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skala och skär löken i skivor.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.
  3. Varva morot, lök, kryddor och svarta vinbär med sillen. Häll på Grundrecept ättikslag så att den täcker. Ställ i kylen 1-2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Frysta svarta vinbär kan bytas ut mot 2 msk konc svartvinbärssaft och 1 msk färskpressad citronjuice (för 6 bufféportioner). Ta både och för en intensivare svartvinbärssmak.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 1 1/2 dl frysta svarta vinbär
  • 1 sats ättikslag (se länk nedan under steg 3)
Lägg till i inköpslistan