Svartvinbärssill med stjärnanis

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
3
Svartvinbärssill med stjärnanis

Läcker inlagd sill i ättikslag med svarta vinbär, morötter, rödlök och stjärnanis. En festlig och vacker sill som passar ypperligt att servera på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Svartvinbärssill med stjärnanis

Ingredienser

6 portioner
1   liten morot
1   liten rödlök
1   burk inläggningssill (à 420 g)
2   lagerblad
5   kryddpepparkorn
2   stjärnanis
1 1/2 dl  frysta svarta vinbär
1   sats ättikslag (se länk nedan under steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frysta svarta vinbär kan bytas ut mot 2 msk konc svartvinbärssaft och 1 msk färskpressad citronjuice (för 6 bufféportioner). Ta både och för en intensivare svartvinbärssmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

En jultradition. Vi har i mer av både vinbär och saft.

Erik

2023-12-19

Gör det här varje år till de stora högtiderna. Min absoluta 2:plats favorit ❣️

Eva

2017-12-21

Jättegod!!! Jag hade även med en liten bit pepparrot

Helena

2009-12-25

Testa liknande recept

Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärs- och limesill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med rödbetor och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm äppel och vinbärsmust med limeblad, vanilj och kanel
Betyg 3.4 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga