Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vinbärs- och limesill

Testa på en ny variant av inlagd sill! Vinbär, lime, kryddnejlika och äpple gör sillen färgrik och ljuvligt välsmakande. Vinbärs- och limesill slår de flesta sillklassiker och är ett givet tillbehör på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlök. Skär äpple i små tärningar. Tvätta och riv skalet av lime. Tillsätt kaffirlime- eller lagerblad samt kryddnejlikor. 
  2. Skär inläggningssill i 1 1/2 cm breda bitar. 
  3. Varva sillen med övriga ingredienser i en burk. 
  4. Blanda Inläggningslag med konc svartvinbärssaft och limejuice. Häll över lagen.
  5. Sätt på locket och låt sillen stå kallt minst 2 dygn. Garnera gärna med svarta vinbär.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 äpple
  • 1 lime
  • 2 kaffirlime- eller lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1 sats inläggningslag (se recept under steg 4)
  • 1/2 dl konc svartvinbärssaft
  • 1 1/2 tsk limejuice
  • svarta vinbär
Lägg till i inköpslistan