Svartvinbärssaft

Betyg 3.3 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Svartvinbärssaft

Få saker slår ett glas iskall svartvinbärssaft en het sommardag. Saften är dessutom snygg att se på – och rik på C-vitamin. I det här receptet tar det ett tag för bären att rinna av. Men rör inte om, då kan saften bli grumlig.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Svartvinbärssaft

Ingredienser

ca 3 liter
5 l färska eller frysta, tinade svarta vinbär (1 l motsvarar ca 500 g)
2 1/2 l vatten
5 dl strösocker /liter avrunnen saft
2 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jag tycker det är märkligt att det ska bara ge 3 liter, man tillsätter ju 2,5 liter vatten. När jag gjorde saft på 9,5 kg bär fick jag 9,5 liter avrunnen saft när jag följde ert recept i boken safta, sylta o lägg in och då hade jag tillsatt 4,5 liter vtn så av bären blev det 5 liter råsaft

    Hans

  • Det är svårt att mäta per liter då man har frysta bär. Varför kan det inte stå per kg när?

    Katarina

    Hej Katarina! Vi har nu uppdaterat receptet med vikt per 1 liter bär. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag tycker det är lite slarvigt skrivet att råsaften skall kokas med socker och natriumbensoat. Natriumbensoat skall ju inte upphettas, då det kan ge en bäsk smak.Så står det i alla fall i alla fall på påsen från Santa Maria.

    Laila

    Hej Laila! Tack din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hur ska färdig saft blandas för bästa smak och hur lång hållbarhet har den?

    Johanna

    Hej Johanna! Beror ju helt på tycke och smak, samt vilken sorts bär man använder. Finns olika sorters svarta vinbär. Så bäst är att du får smaka dig fram. Gällande hållbarheten så kan du läsa mer här, punkt 7. https://www.ica.se/buffe/artikel/safta-sylta/ Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kan man göra sylt på det som blir över ver efter saft ko'et?

    Eva-lena

    Hej Eva-Lena! Det kan man visst göra. Men dessvärre har inte vi hunnit göra något recept på detta ännu, men brukar gå med 50/50 av socker (kan behöva ökas) och avkok. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Mängden socker ska väl vara per avrunnen liter?

    Johan

    Hej Johan! Tack för din kommentar! Ja, det stämmer. Vi har förtydligat i ingredienslistan. Lycka till med saften! Hälsningar, Terese

    ICA-köket

  • bra

    Bengt olof

Testa liknande recept

  • Svart vinbärssaft
    Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårörd vinbärssylt
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödvinbärssaft
    Betyg 4.6 av 5.186 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärsgelé
    Betyg 4.2 av 5.216 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssylt med kardemumma
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsgelé
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad