Svartvinbärssaft

Få saker slår ett glas iskall svartvinbärssaft en het sommardag. Saften är dessutom snygg att se på – och rik på C-vitamin. I det här receptet tar det ett tag för bären att rinna av. Men rör inte om, då kan saften bli grumlig.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Kommentarer
7 stJag tycker det är märkligt att det ska bara ge 3 liter, man tillsätter ju 2,5 liter vatten. När jag gjorde saft på 9,5 kg bär fick jag 9,5 liter avrunnen saft när jag följde ert recept i boken safta, sylta o lägg in och då hade jag tillsatt 4,5 liter vtn så av bären blev det 5 liter råsaft
Hans
Det är svårt att mäta per liter då man har frysta bär. Varför kan det inte stå per kg när?
Katarina
Hej Katarina! Vi har nu uppdaterat receptet med vikt per 1 liter bär. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag tycker det är lite slarvigt skrivet att råsaften skall kokas med socker och natriumbensoat. Natriumbensoat skall ju inte upphettas, då det kan ge en bäsk smak.Så står det i alla fall i alla fall på påsen från Santa Maria.
Laila
Hej Laila! Tack din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket