Svartvinbärsmunkar

Fluffig, friterad deg med ett sockrigt yttre och en ljuvlig fyllning som gömmer sig i mitten! Det är omöjligt att inte tycka om dessa hembakade svartvinbärsmunkar fyllda med syrlig sylt. Prova du också!
Tips: här finns ett klassisk recept på munkar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
20 st
25 g färsk jäst
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
4 ägg
1/2 tsk salt
9 - 10 dl vetemjöl special eller tipo 00
125 g rumstempererat smör
Fyllning
250 g svarta vinbär
1 dl strösocker
10 - 15 dl neutral rapsolja (till fritering)
2 dl strösocker (att rulla i)
spritspåse
Gör så här
00:08:00
00:10:00
00:05:00
00:05:00
01:00:00
12:00:00
03:00:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1144 KJ / 273 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentar
Går dessa att frysa när man fyllt dem?
Johan
2024-09-29