Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragoncrème
Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragon är ett riktigt festligt och underbart recept. Kombinationen pepparstek, apelsin, morötter och dragon är ljuvlig! Servera gärna med rostad mandelpotatis för bästa smakupplevelse.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskytterfilé
2 msk smör eller margarin
2 tsk mellanmalen svartpeppar
salt
peppar
Apelsinglacerade morötter
6 morötter
2 silverlökar
2 msk konc apelsinjuice
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
Dragoncrème
1 kruka färsk dragon eller torkad dragon (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad dragon)
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står inget i ingredienslistan om rostad mandelpotatis. Är det tänkt att man får kolla upp recept på det själv eller är det en miss
Therese
2023-03-13Hej Therese! Vissa recept har inte alla serveringsförslag inskrivna men vi har nu lagt till en länk till rostad färskpotatis. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-24Lättlagat och gott. Köttet blev saftigt. Gott med grönsakerna, morötterna och silverlöken. Enkelt och gott med cremefraiche såsen med (färsk) dragon till.
Susanne
2021-11-14Brukar mest grilla fläskytterfilé men det här var supergott!
Lars
2021-11-13