Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragoncrème

12
4
Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragoncrème

Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragon är ett riktigt festligt och underbart recept. Kombinationen pepparstek, apelsin, morötter och dragon är ljuvlig! Servera gärna med rostad mandelpotatis för bästa smakupplevelse.

Svartpepparstekt fläskytterfilé med apelsinglacerade morötter och dragoncrème

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskytterfilé
2 msk smör eller margarin
2 tsk mellanmalen svartpeppar
salt och peppar

Apelsinglacerade morötter

6 morötter
2 silverlökar
2 msk konc apelsinjuice
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Dragoncrème

1 kruka färsk dragon eller torkad dragon (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad dragon)
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja .

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Susanne

2021-11-14

Lättlagat och gott. Köttet blev saftigt. Gott med grönsakerna, morötterna och silverlöken. Enkelt och gott med cremefraiche såsen med (färsk) dragon till.

Lars

2021-11-13

Brukar mest grilla fläskytterfilé men det här var supergott!

Susanne

2021-11-07

Lättlagat och gott. Köttet blev saftigt. Gott med grönsakerna, morötterna och silverlöken. Enkelt och gott med cremefraiche såsen med (färsk) dragon till.