Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie

9
1
Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie

När kycklingfiléerna grillas penslas de med en blandning av svartpeppar och honung, det ger en riktigt pikant smak. Den smakrika ratatouillen som du gör i folie med både zucchini, paprika och fänkål passar sedan perfekt till den grillade kycklingen.

Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
1 liten fänkål (à ca 200 g)
1 gul paprika
4 tomater
2 tsk timjan
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
aluminiumfolie

Kyckling

1/2 msk grovmalen svartpeppar
2 msk flytande honung
4 kycklingfiléer

Serveringsförslag

färskpotatis
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i aiolin.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Pia

2020-06-14

Om man ibte har grill MED LOCK utan en allseles vanlig grill vad är skillnaden?

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej Pia! Fördelningen av värmen blir annorlunda om du grillar utan lock. Det går att göra men kan ta längre tid att få grönsakerna klara. Titta till dem då och då för att se när grönsakerna är klara. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3207 KJ / 766 kCal
Fett 46 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden