Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie
När kycklingfiléerna grillas penslas de med en blandning av svartpeppar och honung, det ger en riktigt pikant smak. Den smakrika ratatouillen som du gör i folie med både zucchini, paprika och fänkål passar sedan perfekt till den grillade kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
1 liten fänkål (à ca 200 g)
1 gul paprika
4 tomater
2 tsk timjan
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
aluminiumfolie
Kyckling
1/2 msk grovmalen svartpeppar
2 msk flytande honung
4 kycklingfiléer
Serveringsförslag
färskpotatis
aioli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 766 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Om man ibte har grill MED LOCK utan en allseles vanlig grill vad är skillnaden?
Pia
2020-06-14Hej Pia! Fördelningen av värmen blir annorlunda om du grillar utan lock. Det går att göra men kan ta längre tid att få grönsakerna klara. Titta till dem då och då för att se när grönsakerna är klara. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-17