Svartkål med pinjenötter och parmesan

24
0
Svartkål med pinjenötter och parmesan

Den milda svartkålen med sitt italienska påbrå passar smakmässigt fint tillsammans med parmesan och pinjenötter. Den här lättlagade kålrätten är ett utmärkt tillbehör till en t ex salsiccia eller bara lite kallskuret.

Svartkål med pinjenötter och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
50 g parmesan
300 g skuren svartkål
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
3 dl grädde

Till servering

färsk korv t ex salsiccia

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3328 KJ / 796 kCal
Fett 69.3 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 10.8 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden