Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Svartkål med pinjenötter och parmesan

Den milda svartkålen med sitt italienska påbrå passar smakmässigt fint tillsammans med parmesan och pinjenötter. Den här lättlagade kålrätten är ett utmärkt tillbehör till en t ex salsiccia eller bara lite kallskuret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Riv eller hyvla osten.
  2. Stek kålen i olivoljan i en stekpanna tillsammans med vitlöken, krydda med salt och peppar. Häll på grädden och koka in den i kålen. Strö på pinjenötter och parmesan.
  3. Till servering: Färsk korv t ex salsiccia.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • 50 g parmesanost
  • 300 g skuren svartkål
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl grädde
Till servering
  • färsk korv t ex salsiccia
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3328 kJ / 796 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer