Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Morotssoppa med pinjenötter

Här är ett smarrigt recept på en delikat och krämig morotssoppa med pinjenötter som du snabbt tillagar. Servera soppan med rökt skinka så får du en mättande rätt. Lite bröd är också gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarin eller smör i en gryta stor nog till soppkok. Rör ner vetemjöl och späd med grönsaksbuljong. Koka ca 5 minuter.
  2. Skrapa eller skala morötterna och riv fint med matberedarens rivskiva. Lägg ner morötterna i soppan. Krydda med pressad citronsaft, salt och peppar. Koka 5 minuter.
  3. Mixa soppan i matberedare eller mixer. Häll tillbaka i grytan. Rör ner grädden. Hetta upp.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Tärna skinkan och fräs hastigt i pannan.
  5. Servera soppan med pinjenötter och skinka. Bröd och ost är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 kg morötter
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 150 g rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer