Svartkål i ingefära och sesambuljong

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Svartkål i ingefära och sesambuljong

Värmande och god samt vackert grön blir soppan som rymmer både svartkål och champinjoner. Den perfekta smaken får du till av ingefära, misopasta och sesamolja. Riktigt hungrig? Servera buljongen med kokta nudlar.

Svartkål i ingefära och sesambuljong

Ingredienser

4 portioner
2 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk misopasta
1 msk sesamolja
6 champinjoner
100 g svartkål
2 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk sesamfrö
2 salladslökar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och såå gott! Jag balanserade upp med 1 tsk rissirap och en skvätt ljus soja. Hade inte salladslök men tillsatte 1/2 tunt skivad gul lök med svampen och kålen. Följde även Majs tips om att lägga till nudlar (ramennudlar på råris) och tofu, blev ordentligt mätt. Nästa gång ska jag prova med de grönsaker som finns hemma då, kanske morot och broccoli.

    Maria

  • Otroligt lätt o snabb att laga o jättegod. Nästa gång ska jag lägga till nudlar o tofu o se hur det blir 🤤

    Maj

Näringsvärde per portion

Energi485 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad