Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål

15
4 Klimatsmart
Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål

Potatis på pizza? På en vegansk pizza är allting möjligt. Använd färdig pizzabotten och låt toppingen stå i centrum. Underbar vitlöksrostad sötpotatis, krispig svartkål och hackad mandel. En överraskande god kombination som måste testas. Toppa med vegansk pizzaost, grädda och njut. Det här är verkligen pizzornas pizza!

Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål

Ingredienser

2 portioner

Sötpotatis

ca 400 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
salt
peppar

Svartkål

1/2 förp, hackad svartkål (à 125 g)
1 tsk olivolja
1 krm salt

Topping

1/2 dl sötmandel
4 dl riven, vegansk pizzaost
2 förgräddade pizzabottnar à 180 g (gärna stenugnsbakade)

Till servering

1/2 citron

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Cecilia

2021-08-08

Supergod och annorlunda pizza! Citronen var pricken över I!

Frida

2020-03-20

Otroligt gott!! Andra gången hade vi tomatsås på också. Lika gott det!

Evelina

2020-01-16

Riktigt smarrigt!

Näringsvärde per portion

Energi 4441 KJ / 1064 kCal
Fett 34 g
Salt 3.66 g
Kolhydrater 159 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden