Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål
Potatis på pizza? På en vegansk pizza är allting möjligt. Använd färdig pizzabotten och låt toppingen stå i centrum. Underbar vitlöksrostad sötpotatis, krispig svartkål och hackad mandel. En överraskande god kombination som måste testas. Toppa med vegansk pizzaost, grädda och njut. Det här är verkligen pizzornas pizza!
Ingredienser
2 portioner
Sötpotatis
ca 400 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
salt
peppar
Svartkål
1/2 förp, hackad svartkål (à 125 g)
1 tsk olivolja
1 krm salt
Topping
1/2 dl sötmandel
4 dl riven, vegansk pizzaost
2 förgräddade pizzabottnar à 180 g (gärna stenugnsbakade)
Till servering
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4441 KJ / 1064 kCal
Fett34 g
Salt3.66 g
Kolhydrater159 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och annorlunda pizza! Citronen var pricken över I!
Cecilia
2021-08-08Otroligt gott!! Andra gången hade vi tomatsås på också. Lika gott det!
Frida
2020-03-20Riktigt smarrigt!
Evelina
2020-01-16