Svartbönchili

Betyg 3 av 5.
58 personer har röstat
1
Svartbönchili

Ett lätt- och snabblagat middagsrecept med smaskig bönchili som du gör av nötfärs, majskorn, kokta svarta bönor, tomater och röd peppar. Smaka av den rykande heta chilin med soja, spiskummin, oregano och kanel och servera med ris, sallad och limeklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Svartbönchili

Ingredienser

4 portioner

Bönchili

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   röd peppar
ca 500 g  nötfärs
1 msk  olja
380 g  kokta svarta bönor
150 g  majskorn
390 g  krossade tomater
1   kycklingbuljongtärning
1 tsk  spiskummin
1 tsk  oregano
1/2 tsk  kanel
1 msk  soja
salt och svartpeppar
4   port ris

Till servering

2   tomater
1/2   gurka
1   lime
1/2   isbergssallad
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gott att strö lite färsk koriander över grytan före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
58 personer har röstat

Kommentar

Denna här ska jag göra idag,det låter ju jätte gott och ska använda mig av min egen odlad chili med, jag tycker om lite starkare smak i chilin

Patrik

2020-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2665 KJ / 637 kCal
Fett20 g
Salt4.66 g
Kolhydrater70 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Snabb Texas chili
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönchili med linser och picklad lök
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med mangosalsa
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig chili con carne
Betyg 4.1 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbchili med tortillachips
Betyg 3.3 av 5.
291 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Onionchili
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga