Svartbönchili

56
1
Svartbönchili

Ett lätt- och snabblagat middagsrecept med smaskig bönchili som du gör av nötfärs, majskorn, kokta svarta bönor, tomater och röd peppar. Smaka av den rykande heta chilin med soja, spiskummin, oregano och kanel och servera med ris, sallad och limeklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Svartbönchili

Ingredienser

4 portioner

Bönchili

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
380 g kokta svarta bönor
150 g majskorn
390 g krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk kanel
1 msk soja
salt och svartpeppar
4 port ris

Till servering

2 tomater
1/2 gurka
1 lime
1/2 isbergssallad
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gott att strö lite färsk koriander över grytan före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Patrik

2020-10-05

Denna här ska jag göra idag,det låter ju jätte gott och ska använda mig av min egen odlad chili med, jag tycker om lite starkare smak i chilin

Näringsvärde per portion

Energi 2665 KJ / 637 kCal
Fett 20 g
Salt 466 g
Kolhydrater 70 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden