Svartbönchili
Ett lätt- och snabblagat middagsrecept med smaskig bönchili som du gör av nötfärs, majskorn, kokta svarta bönor, tomater och röd peppar. Smaka av den rykande heta chilin med soja, spiskummin, oregano och kanel och servera med ris, sallad och limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
Bönchili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
380 g kokta svarta bönor
150 g majskorn
390 g krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk kanel
1 msk soja
salt
svartpeppar
4 port ris
Till servering
2 tomater
1/2 gurka
1 lime
1/2 isbergssallad
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 637 kCal
Fett20 g
Salt4.66 g
Kolhydrater70 g
Protein39 g
Kommentar
Denna här ska jag göra idag,det låter ju jätte gott och ska använda mig av min egen odlad chili med, jag tycker om lite starkare smak i chilin
Patrik
2020-10-05