Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svartbönchili

Ett lätt- och snabblagat middagsrecept med smaskig bönchili som du gör av nötfärs, majskorn, kokta svarta bönor, tomater och röd peppar. Smaka av den rykande heta chilin med soja, spiskummin, oregano och kanel och servera med ris, sallad och limeklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönchili: Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs färsen med lök, vitlök och chili i oljan i en stekpanna.
  3. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av tillsammans med majsen.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Bönchili: Tillsätt bönor, majs, tomater och smulad buljongtärning i stekpannan och värm upp under omrörning. Smaka av med kryddorna, soja, salt och peppar.
  6. Till servering: Skär tomaterna och gurkan i små tärningar och limen i klyftor. Strimla salladen. Hacka persiljan.
  7. Servera bönchilin med ris, tomater, gurka, lime och sallad. Strö över persiljan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gott att strö lite färsk koriander över grytan före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Bönchili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 150 g majskorn
  • 390 g krossade tomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 port ris
Till servering
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2665 kJ / 637 kCal