Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Snabb Texas chili

Ibland ska maten stå på bordet fortare än kvickt. Ta genvägen över färdig barbecuesås och laga en snabb chiligryta! Vill du ha mer smak eller är du extra hungrig? Stek med lite strimlad chorizo, tillsätt kokta bönor och smaka av med finhackad färsk chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja ca 5 minuter på medelvärme.
  2. Tillsätt färsen och bryn den runt om.
  3. Häll av och skölj bönorna.
  4. Blanda ner barbecuesås, vatten, tomat och bönor i chilin, låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera med ris, nachos, gräddfil och färsk koriander.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehåll i vegofärs/quorn och barbecuesås.
Gör laktosfri: kontrollera innehåll i vegofärs/quorn och barbecuesås. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehåll i vegofärs/quorn och barbecuesås. Byt ut gräddfil mot Imat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehåll i vegofärs/quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs eller vegofärs, t ex soja eller quorn
  • 1 gul lök
  • 1 förp krossade tomater (à 380 g)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 2 dl barbequesås
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • olja
Till servering
  • nachochips
  • kokt ris
  • gräddfil
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 616 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer