Färsk pasta med portvinssvamp
Fettuccine är en färsk pasta som suger åt sig av den portvinssmakande svampsåsen och gör den här vegorätten extra krämig. Ta den svamp som finns tillgänglig, förvällda trattkantareller från frysen, kantareller på burk eller torkad svamp.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 stor zucchini (à ca 400 g)
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)
300 g kantareller (tratt- eller konserverade kantareller)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
1/2 dl portvin
1 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett38 g
Salt1.28 g
Kolhydrater24 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken färg skulle det vara på portvinet nu? Rött eller vitt?
Paulina
2021-10-05Vilken färg på portvinet?
Andreas
2021-07-11Hej Andreas! Tack för din fråga! Svar på din fråga kommer tyvärr att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-12Helt ok
Johanna
2020-07-18