Färsk pasta med portvinssvamp

15
1 Klimatsmart
Färsk pasta med portvinssvamp

Fettuccine är en färsk pasta som suger åt sig av den portvinssmakande svampsåsen och gör den här vegetariska rätten extra krämig. Ta den svamp som finns tillgänglig, förvällda trattkantareller från frysen, kantareller på burk eller torkad svamp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Färsk pasta med portvinssvamp

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
stor zucchini (à ca 400 g)
2 msk
olivolja
250 g
körsbärstomater
1 1/2 krm
salt
1 krm
peppar
250 g
färsk pasta (gärna fettuccine)
300 g
kantareller (tratt- eller konserverade kantareller)
2 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 msk
japansk soja
1/2 dl
portvin
1 dl
riven Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Johanna

7/18/2020

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 507 kCal
Fett 38 g
Salt 1.28 g
Kolhydrater 24 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept