Färsk pasta med portvinssvamp

17
3
Färsk pasta med portvinssvamp

Fettuccine är en färsk pasta som suger åt sig av den portvinssmakande svampsåsen och gör den här vegorätten extra krämig. Ta den svamp som finns tillgänglig, förvällda trattkantareller från frysen, kantareller på burk eller torkad svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Färsk pasta med portvinssvamp

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 stor zucchini (à ca 400 g)
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
250 g färsk pasta (gärna fettuccine)
300 g kantareller (tratt- eller konserverade kantareller)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
1/2 dl portvin
1 dl riven Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Paulina

2021-10-05

Vilken färg skulle det vara på portvinet nu? Rött eller vitt?

Andreas

2021-07-11

Vilken färg på portvinet?

Redaktionen ICAse

2021-07-12

Hej Andreas! Tack för din fråga! Svar på din fråga kommer tyvärr att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina

Johanna

2020-07-18

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 507 kCal
Fett 38 g
Salt 128 g
Kolhydrater 24 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden