Svamptoast med timjan

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Svamptoast med timjan

En perfekt svamptoast. Färska, nyplockade kantareller som steks i smör och gratineras med en vällagrad ost på ett gott surdegsbröd - vem säger nej till det? Ljuvligt gott. Givetvis går det även bra med annan svamp, exempelvis champinjoner.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Svamptoast med timjan

Ingredienser

4 portioner
1 l färska kantareller (à ca 300 g)
2 msk smör
1 msk finhackad färsk timjan (motsvarar 1 tsk torkad timjan för 4 portioner)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
4 skivor ljust surdegsbröd
4 skivor Västerbottensost

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.31 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Kantarellpaj
    Betyg 4.4 av 5.400 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipajer med Västerbottensost
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsk pasta med portvinssvamp
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad