Svamptapenade

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Svamptapenade

Tapenad är en olivröra, här med stekt svamp. Mixa svampen med svarta oliver (kalamataoliver), gul lök, vitlök och kapris. Krydda med citronskal, salt och peppar. Särskilt gott till helgrillad fläskfilé, rostade morötter, potatis och matyoghurt. Gott tillbehör till grillat kött.

Svamptapenade

Ingredienser

6 portioner
250 g svamp typ portabello, skogschampinjoner eller champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl kalamataoliver utan kärnor
1 msk kapris
rivet skal av 1/2 citron
flingsalt
svartpeppar

Till servering

fläskfilé
knippmorötter
färskpotatis
matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Kan man förvara den flera dager i kylskåpet?

Aida

2022-12-21

Hej Aida! Den håller i minst 2-3 dagar i kylskåpet och som vanligt, titta, lukta och smaka för att avgöra om den fortfarande är ätbar. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1764 KJ / 423 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater32.3 g
Protein31.3 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Nudelsallad med dressing
Betyg 4.1 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår bbq med matvete och grönsaker
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med somriga pickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga