Svamptapenade
Tapenad är en olivröra, här med stekt svamp. Mixa svampen med svarta oliver (kalamataoliver), gul lök, vitlök och kapris. Krydda med citronskal, salt och peppar. Särskilt gott till helgrillad fläskfilé, rostade morötter, potatis och matyoghurt. Gott tillbehör till grillat kött.
Ingredienser
6 portioner
250 g svamp typ portabello, skogschampinjoner eller champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl kalamataoliver utan kärnor
1 msk kapris
rivet skal av 1/2 citron
flingsalt
svartpeppar
Till servering
fläskfilé
knippmorötter
färskpotatis
matlagningsyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1764 KJ / 423 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater32.3 g
Protein31.3 g
Kommentar
Kan man förvara den flera dager i kylskåpet?
Aida
2022-12-21Hej Aida! Den håller i minst 2-3 dagar i kylskåpet och som vanligt, titta, lukta och smaka för att avgöra om den fortfarande är ätbar. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-22