Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamptapenade

Tapenad är en olivröra, här med stekt svamp. Mixa svampen med svarta oliver (kalamataoliver), gul lök, vitlök och kapris. Krydda med citronskal, salt och peppar. Särskilt gott till helgrillad fläskfilé, rostade morötter, potatis och matyoghurt. Gott tillbehör till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i grova skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen i olivoljan tills den får färg. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter.
  2. Mixa svampen grovt med oliver och kapris. Smaksätt med rivet citronskal, salt och peppar.
  3. Till servering: Servera med helgrillad fläskfilé, rostade morötter, kokt potatis och matlagningsyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g svamp typ portabello, skogschampinjoner eller champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 1 msk kapris
  • rivet skal av 1/2 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • fläskfilé
  • knippmorötter
  • färskpotatis
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1764 kJ / 423 kCal