Tapenad är en olivröra, här med stekt svamp. Mixa svampen med svarta oliver (kalamataoliver), gul lök, vitlök och kapris. Krydda med citronskal, salt och peppar. Särskilt gott till helgrillad fläskfilé, rostade morötter, potatis och matyoghurt. Gott tillbehör till grillat kött.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Aida
2022-12-21Kan man förvara den flera dager i kylskåpet?
Redaktionen ICAse
2022-12-22Hej Aida! Den håller i minst 2-3 dagar i kylskåpet och som vanligt, titta, lukta och smaka för att avgöra om den fortfarande är ätbar. 😊 Hälsningar Elina