Svamptapenade

1
1
Svamptapenade

Tapenad är en olivröra, här med stekt svamp. Mixa svampen med svarta oliver (kalamataoliver), gul lök, vitlök och kapris. Krydda med citronskal, salt och peppar. Särskilt gott till helgrillad fläskfilé, rostade morötter, potatis och matyoghurt. Gott tillbehör till grillat kött.

Svamptapenade

Ingredienser

6 portioner
250 g svamp typ portabello, skogschampinjoner eller champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl kalamataoliver utan kärnor
1 msk kapris
rivet skal av 1/2 citron
flingsalt
svartpeppar

Till servering

fläskfilé
knippmorötter
färskpotatis
matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Aida

2022-12-21

Kan man förvara den flera dager i kylskåpet?

Redaktionen ICAse

2022-12-22

Hej Aida! Den håller i minst 2-3 dagar i kylskåpet och som vanligt, titta, lukta och smaka för att avgöra om den fortfarande är ätbar. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1764 KJ / 423 kCal
Fett 17.2 g
Kolhydrater 32.3 g
Protein 31.3 g
Läs mer om näringsvärden