Svampsoppa med skinkrulle

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Svampsoppa med skinkrulle

I det här receptet på svampsoppa med skinkrulle tillagar du en delikat och len champinjon- och potatissoppa som du serverar tillsammans med en tunnbrödsrulle med skinka i. En snabblagad och förstklassig rätt som passar lika bra till lunch som middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Svampsoppa med skinkrulle

Ingredienser

4 portioner
400 g  potatis
1   gul lök
450 g  frysta skivade champinjoner
2 msk  smör eller margarin
8 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt och peppar
smör eller margarin till brödet
4   tunnbröd
120 g  rökt skinka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Tillsatte lite cherry så fick soppan mer karaktär! Annars mycket god!

Frida

2012-03-20

Använde färska champinjoner och tillsatte timjan och lite maizenaredning. Skippade skinkrullen och körde egen rågfralla. Myyycket gott!!

Josefine

2011-10-26

Näringsvärde per portion

Energi1709 KJ / 409 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater51.7 g
Protein16.5 g

Testa liknande recept

Magnus tunnbrödsrullar
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ost- och skinkklämmor
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrullar med kryddigt hack
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raketstrutar
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga