Svampsoppa med skinkrulle

8
2
Svampsoppa med skinkrulle

I det här receptet på svampsoppa med skinkrulle tillagar du en delikat och len champinjon- och potatissoppa som du serverar tillsammans med en tunnbrödsrulle med skinka i. En snabblagad och förstklassig rätt som passar lika bra till lunch som middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Svampsoppa med skinkrulle

Ingredienser

4 portioner
400 g potatis
1 gul lök
450 g frysta skivade champinjoner
2 msk smör eller margarin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
smör eller margarin till brödet
4 tunnbröd
120 g rökt skinka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Frida

2012-03-20

Tillsatte lite cherry så fick soppan mer karaktär! Annars mycket god!

Josefine

2011-10-26

Använde färska champinjoner och tillsatte timjan och lite maizenaredning. Skippade skinkrullen och körde egen rågfralla. Myyycket gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 1709 KJ / 409 kCal
Fett 133 g
Kolhydrater 517 g
Protein 165 g
Läs mer om näringsvärden