Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Svampsoppa med skinkrulle

I det här receptet på svampsoppa med skinkrulle tillagar du en delikat och len champinjon- och potatissoppa som du serverar tillsammans med en tunnbrödsrulle med skinka i. En snabblagad och förstklassig rätt som passar lika bra till lunch som middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och lök.
  2. Fräs potatis, lök och svamp i matfettet i en kastrull.
  3. Tillsätt buljong och grädde och låt soppan koka ca 15 min.
  4. Vispa eller mixa soppan så att potatisen går sönder, smaka av med salt och peppar.
  5. Bred matfett på tunnbrödet, lägg på skinkskivorna och rulla ihop.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 450 g frysta skivade champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till brödet
  • 4 tunnbröd
  • 120 g rökt skinka

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1709 kJ / 409 kCal