Svampsoppa med skinkrulle

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Svampsoppa med skinkrulle

I det här receptet på svampsoppa med skinkrulle tillagar du en delikat och len champinjon- och potatissoppa som du serverar tillsammans med en tunnbrödsrulle med skinka i. En snabblagad och förstklassig rätt som passar lika bra till lunch som middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Svampsoppa med skinkrulle

Ingredienser

4 portioner
400 g  potatis
1   gul lök
450 g  frysta skivade champinjoner
2 msk  smör eller margarin
8 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt och peppar
smör eller margarin till brödet
4   tunnbröd
120 g  rökt skinka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Tillsatte lite cherry så fick soppan mer karaktär! Annars mycket god!

Frida

2012-03-20

Använde färska champinjoner och tillsatte timjan och lite maizenaredning. Skippade skinkrullen och körde egen rågfralla. Myyycket gott!!

Josefine

2011-10-26

Näringsvärde per portion

Energi1709 KJ / 409 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater51.7 g
Protein16.5 g

Testa liknande recept

Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrullar med kryddigt hack
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ost- och skinkklämmor
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad salsiccia med piadinabröd
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga