Svampsoppa med skinkrulle
I det här receptet på svampsoppa med skinkrulle tillagar du en delikat och len champinjon- och potatissoppa som du serverar tillsammans med en tunnbrödsrulle med skinka i. En snabblagad och förstklassig rätt som passar lika bra till lunch som middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g potatis
1 gul lök
450 g frysta skivade champinjoner
2 msk smör eller margarin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör eller margarin till brödet
4 tunnbröd
120 g rökt skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 409 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater51.7 g
Protein16.5 g
Kommentarer
Tillsatte lite cherry så fick soppan mer karaktär! Annars mycket god!
Frida
2012-03-20Använde färska champinjoner och tillsatte timjan och lite maizenaredning. Skippade skinkrullen och körde egen rågfralla. Myyycket gott!!
Josefine
2011-10-26