Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varma ost- och skinkklämmor

Snabblagat och fantastiskt gott mellanmål. Varma ost- och skinkklämmor kan aldrig blir fel. Med senap och crème fraiche blir klämmorna otroligt krämiga. Servera de rykande heta för bästa smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka gul lök. Tärna rökt skinka. Riv lagrad ost.
  3. Blanda lök, skinka och ost med fransk senap och crème fraiche.
  4. Fördela blandningen på tunnbröd.
  5. Rulla ihop från långsidan. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Tillaga i ca 10 minuter tills klämmorna fått fin färg.
  7. Dela varje rulle på mitten. Servera genast.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt osten med ett mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g lagrad ost
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 rektangulära, mjuka tunnbröd
Lägg till i inköpslistan