Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Raketstrutar

Varför inte testa att laga till raketstrutar? Strutarna, innehållandes tunnbröd, färskost, skinka och morot, är både festliga och roliga att servera som förrätt eller som tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 små rullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bre ett lager färskost på varje tunnbröd. Fördela skinkskivorna på. Rulla försiktigt ihop tunnbröden från den ena kortsidan till den andra.
  2. Dela rullen på mitten och ställ dem i små glas eller liknande. Skala och skär moroten i smala stavar. Dela, kärna ur och skär paprikan i stavar. Sätt ner några stavar i toppen av varje rulle. Toppa ev med ärtskott.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Tips

Vira lite papper om så blir de här tunnbrödrullarna perfekt fingermat.

Ingredienser

Portioner: 10 små rullar
  • 5 rektangulära mjuka tunnbröd
  • 200 g färskost
  • 120 g skivad kokt skinka
  • 1 morot
  • 1/2 röd paprika
  • ev ärtskott till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?