Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svampsoppa med rökt bog och sockerärter

Den här krämiga svampsoppan får en god brytning i den rökta bogen som strimlas och läggs i soppan. Värmande och gott i höstmörkret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek den i hälften av oljan i en stor kastrull i någon minut. Tillsätt sedan svampen och timjan. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Häll på buljong, grädde och vinäger. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Skär sockerärterna i bitar. Strimla bogen.
  5. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och blanda ner den i soppan.
  6. Servera soppan toppad med sockerärter och bog samt nygräddade baguetter med färskost till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguetter
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 450 g svampmix
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 75 g sockerärtor
  • 150 g rökt bog
  • 1/2 kruka persilja
  • 125 g färskost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2163 kJ / 516 kCal