Svampsoppa med rökt bog och sockerärter
![Svampsoppa med rökt bog och sockerärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62894/cf_259/svampsoppa_med_rokt_bog_och_sockerarter_.jpg)
Den här krämiga svampsoppan får en god brytning i den rökta bogen som strimlas och läggs i soppan. Värmande och gott i höstmörkret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2012
![Svampsoppa med rökt bog och sockerärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62894/cf_259/svampsoppa_med_rokt_bog_och_sockerarter_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g baguetter
1 gul lök
1 msk olja
450 g svampmix
1 tsk timjan
salt och peppar
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
75 g sockerärtor
150 g rökt bog
1/2 kruka persilja
125 g färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 516 kCal
Fett25.1 g
Kolhydrater49.6 g
Protein20.4 g
Kommentarer