Majskaka med svartrökt bog

Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Majskaka med svartrökt bog

Majskakan ugnsteks och har en fin och fast konsistens. Den rökta bogen har en härlig sälta och rökig smak som är ett härligt komplement till majskakan. Servera med en härligt sval yoghurt med gurktärningar i. Mättande och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Majskaka med svartrökt bog

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
5 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk  strösocker
2   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
600 g  fast potatis
340 g  majskorn
2 msk  smör eller margarin
1   gurka
2 dl  matyoghurt
salt och peppar
150 g  rökt bog

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2548 KJ / 610 kCal
Fett18.3 g
Kolhydrater81.3 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med rimmad bog
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotkräm
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med morotsjuice, broccoli och skinka
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnspannkaka med skinka och bacon
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Betyg 4 av 5.
227 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnspannkaka med rökt skinka och äpple
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga