Majskaka med svartrökt bog

Majskakan ugnsteks och har en fin och fast konsistens. Den rökta bogen har en härlig sälta och rökig smak som är ett härligt komplement till majskakan. Servera med en härligt sval yoghurt med gurktärningar i. Mättande och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
600 g fast potatis
340 g majskorn
2 msk smör eller margarin
1 gurka
2 dl matyoghurt
salt och peppar
150 g rökt bog
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2548 KJ / 610 kCal
Fett18.3 g
Kolhydrater81.3 g
Protein26 g
Kommentarer