Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majskaka med svartrökt bog

Majskakan ugnsteks och har en fin och fast konsistens. Den rökta bogen har en härlig sälta och rökig smak som är ett härligt komplement till majskakan. Servera med en härligt sval yoghurt med gurktärningar i. Mättande och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt salt och peppar.
  3. Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen (direkt så att den inte mörknar) och majsen i smeten.
  4. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port), med matfettet och häll i smeten.
  5. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera majskakan med gurkyoghurten och den rökta bogen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 600 g fast potatis
  • 340 g majskorn
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 150 g rökt bog
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2548 kJ / 610 kCal