Svamprisotto med salsa verde

Riktigt risottoris är bäst till denna krämiga risrätt som också innehåller svamp, vitt vin, parmesan och lök. När riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten är det dags att sluta tillsätta fond och dra kastrullen från plattan. Toppa din risotto med en härlig salsa verde, spenat, mera parmesanost och pinjekärnor!

Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 1/2 l vatten
4 msk flytande kycklingfond
200 g champinjoner
1 msk smör
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
3 dl risottoris, t ex arborioris
50 g finriven parmesan
salt och nymald svartpeppar
Salsa verde
ca 20 g färsk bladspenat (20 g motsvarar 1/3 påse)
3 msk grovt hackad persilja
1/2 dl olivolja
Garnering
ca 45 g färsk bladspenat (45 g motsvarar 2/3 påse)
ca 1 dl parmesan (1 dl motsvarar 30 g)
3 msk rostade pinjenötskärnor
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett28.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater7.9 g
Protein12.4 g
Kommentarer
4 stTa gärna lite mer parmesan och lite vitlök i salsa verden
Anders
Blev väldigt gott men jag tillsatte lite citron och hade persilja i.
Sabina
Blev supergott, jag hade ingen scharlottenlök så jag tog röd lök finhackad och det gick bra. Hade även färska trattkantareller. Bra recept och lätt att följa beskrivningen.
Maria