Svamprisotto med salsa verde

Betyg 4.1 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Svamprisotto med salsa verde

Riktigt risottoris är bäst till denna krämiga risrätt som också innehåller svamp, vitt vin, parmesan och lök. När riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten är det dags att sluta tillsätta fond och dra kastrullen från plattan. Toppa din risotto med en härlig salsa verde, spenat, mera parmesanost och pinjekärnor!

Svamprisotto med salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 1/2 l vatten
4 msk flytande kycklingfond
200 g champinjoner
1 msk smör
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
3 dl risottoris, t ex arborioris
50 g finriven parmesan
salt och nymald svartpeppar

Salsa verde

ca 20 g färsk bladspenat (20 g motsvarar 1/3 påse)
3 msk grovt hackad persilja
1/2 dl olivolja

Garnering

ca 45 g färsk bladspenat (45 g motsvarar 2/3 påse)
ca 1 dl parmesan (1 dl motsvarar 30 g)
3 msk rostade pinjenötskärnor

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Ta gärna lite mer parmesan och lite vitlök i salsa verden

    Anders

  • Blev väldigt gott men jag tillsatte lite citron och hade persilja i.

    Sabina

  • Blev supergott, jag hade ingen scharlottenlök så jag tog röd lök finhackad och det gick bra. Hade även färska trattkantareller. Bra recept och lätt att följa beskrivningen.

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett28.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater7.9 g
Protein12.4 g

Testa liknande recept

  • Bläckfisk i kokosmjölk
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronpaj med björnbär
    Betyg 2.6 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad