Svamppizza med paprikasallad

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Svamppizza med paprikasallad

Här kommer en matig variant på växtbaserad pizza! Självklart har du topping som tomatsås, svamp och veganskost, men du strör även lite vegofärs ovanpå för extra mättnad. Gör din egna pizzasallad gjord på paprika och rucola, och du har en riktig höjdare att servera på matbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Svamppizza med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
250 g färska champinjoner
1/2 förp växtbaserad färs (à 850 g)
1 tsk oregano
2 krm svartpeppar
2 förp pizzakit (à 600 g)
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
2 röda paprikor
1/2 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salladskrydda
65 g rucola

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3596 KJ / 851 kCal
Fett31 g
Salt5.6 g
Kolhydrater102 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vegansk tomat- och purjolökspaj
    Betyg 4.1 av 5.165 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk lasagne
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacopaj med minitomater
    Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grapefruktsmoothie
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad