Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

Svamppizza med schalottenlök och kyckling är en hemmagjord pizza bakad med torkade kantareller i degen. Låt jäsa länge! Toppa med stekt kyckling, crème fraiche, fräst timjan och lök. Grädda i ugn och lägg på hyvlat äpple. Svensk-italiensk pizza för fest och familjemys!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa de torkade kantarellerna till fint ”mjöl”.
  2. Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
  3. Häll i ”svampmjölet” och vetemjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta ihop till en deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt 1-1 1/2 timme.
  5. Ta upp degen på mjölad bänk, dela och forma den till 6 stora bullar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
  6. Sätt ugnen på 150˚C.
  7. Skala och skiva lökarna. Stek lök och timjan mjukt i oljan. Ta upp löken och bryn sedan kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  8. Höj ugnstemperaturen till 225˚C.
  9. Kavla ut bullarna ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Strö över lök- och timjanfräset. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  10. Hyvla äpple och blanda med mangold, olivolja och vinäger. 
  11. Skiva kycklingen och lägg på pizzan, toppa med salladen.

 För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 30 g torkade kantareller
  • 3 1/2 dl iskallt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt
  • ca 10 dl (10 dl ca 600 g) vetemjöl + extra till utbakning
  • 6 kycklingbröst med del av vinge
  • 400 g schalottenlök
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk olja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 äpple
  • 65 g mangoldskott
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2786 kJ / 666 kCal