Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

18
0
Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

Svamppizza med schalottenlök och kyckling är en hemmagjord pizza bakad med torkade kantareller i degen. Låt jäsa länge! Toppa med stekt kyckling, crème fraiche, fräst timjan och lök. Grädda i ugn och lägg på hyvlat äpple. Svensk-italiensk pizza för fest och familjemys!

Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

Ingredienser

6 portioner
30 g torkade kantareller
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 msk salt
ca 10 dl (10 dl ca 600 g) vetemjöl + extra till utbakning
6 kycklingbröst med del av vinge
400 g schalottenlök
1/2 kruka timjan
2 msk olja
flingsalt
peppar
1 dl crème fraiche
1 äpple
65 g mangoldskott
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

 För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2786 KJ / 666 kCal
Fett 188 g
Kolhydrater 793 g
Protein 417 g
Läs mer om näringsvärden