Svamppasta med svartkål och tomatsallad
![Svamppasta med svartkål och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244761/cf_259/svamppasta_med_svartkal_och_tomatsallad__.jpg)
Krämig pasta var det här med portabello och svartkål, som får otrolig smak från det vita vinet, bland annat. Toppa med gröna ärtor och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
![Svamppasta med svartkål och tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244761/cf_259/svamppasta_med_svartkal_och_tomatsallad__.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g portobellosvamp
200 g svartkål
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g frysta gröna ärtor
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
20 g färsk basilika
1/2 förp salladslök (à 125 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite rostad lök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g
Kommentarer
Riktigtgott!
Terése
2023-06-12Mums!!
Josefine
2023-06-09