Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Krämig pasta var det här med portabello och svartkål, som får otrolig smak från det vita vinet, bland annat. Toppa med gröna ärtor och tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Svamppasta med svartkål och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
200 g portobellosvamp
200 g svartkål
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g frysta gröna ärtor

Tomatsallad

1/2 förp plommontomater (à 500 g)
20 g färsk basilika
1/2 förp salladslök (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott! Men för mycket vätska. Nästa gång skippar jag vattnet och minskar på havregrädden

    Monica

  • Riktigtgott!

    Terése

  • Mums!!

    Josefine

Näringsvärde per portion

Energi2431 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Svartkålspasta med sojabönor
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartkålspasta med citron
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad