Stekt minutbiff med kål och senapskräm

2
0
Stekt minutbiff med kål och senapskräm

För att göra en “biff med potatispuré” ännu lite smarrigare tillagas här svartkål med vin och timjan, och en senapskräm som heter duga. Det är bara att äta och njuta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Stekt minutbiff med kål och senapskräm

Ingredienser

4 portioner

Puré

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar

Kål

2 gula lökar
1/2 kruka timjan
200 g svartkål
2 msk smör
2 tsk strösocker
1 dl vitt matlagningsvin

Senapskräm

1 dl vispgrädde
1 msk senap
600 g minutbiff

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek gärna biffen med lite grovkrossad svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2477 KJ / 592 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept