Svamppasta med rostas och persilja

6
0
Svamppasta med rostas och persilja

Denna svamppasta med rostas och persilja är en fräsch och tilltalande rätt som du ganska enkelt tillagar på kastanjechampinjoner, lök, pasta, möra bitar rostas och krämig crème fraiche. Pastan serveras med en smakrik sallad gjord på tomater, ruccola, olivolja, vinäger och dijonsenap.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014

Svamppasta med rostas och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna bucatini)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
250 g
kastanjechampinjoner
1 msk
olja
-
salt och peppar
2
skivor rostas
1 msk
smör eller margarin
2 dl
crème fraiche
1 dl
vatten
1
köttbuljongtärning eller fond
1/2
kruka persilja

Sallad

2
tomater
1 tsk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 593 kCal
Fett 28.2 g
Kolhydrater 54.7 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept