Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamppasta med rostas och persilja

Denna svamppasta med rostas och persilja är en fräsch och tilltalande rätt som du ganska enkelt tillagar på kastanjechampinjoner, lök, pasta, möra bitar rostas och krämig crème fraiche. Pastan serveras med en smakrik sallad gjord på tomater, ruccola, olivolja, vinäger och dijonsenap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Dela svampen i halvor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lök och vitlök efter en stund och stek ytterligare någon minut.
  4. Skär köttet i tärningar och stek i matfettet i en stekpanna tills det får färg. Lägg köttet och svampen i en kastrull och rör ner crème fraiche, vatten och buljongtärning.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan. Blanda ner såsen och persiljan i pastan.
  7. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Rör ihop olivolja, vinäger och senap. Blanda dressingen med tomaterna. Krydda med salt och peppar och vänd ner ruccolan.
  8. Servera pastan med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 skivor rostas
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller fond
  • 1/2 kruka persilja
Sallad
  • 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 593 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer