Svamppasta med rostas och persilja
Denna svamppasta med rostas och persilja är en fräsch och tilltalande rätt som du ganska enkelt tillagar på kastanjechampinjoner, lök, pasta, möra bitar rostas och krämig crème fraiche. Pastan serveras med en smakrik sallad gjord på tomater, ruccola, olivolja, vinäger och dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
salt
peppar
2 skivor rostas
1 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
1/2 kruka persilja
Sallad
2 tomater
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 593 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater54.7 g
Protein27.3 g
Kommentarer