Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamppasta med kotletter

Ett matigt, lättlagat och snabbt alternativ till vardagsmiddagen! De saftiga kotletterna steks i lite matfett, kryddas med salt och peppar och serveras med en delikat svamppasta av champinjoner, palsternacka, lök, ricotta och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull vatten till pastan.
  2. Skala och riv palsternacka, lök och vitlök på rivjärnet.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem och ”rivet” i oljan i en stekpanna under omrörning ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Bryn kotletterna i matfettet i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan. Blanda ner grönsaksfräset, ricotta och hackad persilja.
  7. Skär tomaterna i bitar. Rör ihop olivolja, vinäger och senap. Blanda dressingen med tomaterna och mangoldskotten, krydda med salt och peppar.
  8. Servera pastan med kotletterna och salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Byt ut ricottan mot laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kotletter med ben
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g ricottaost
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1737 kJ / 416 kCal