Svamppasta med kotletter
Ett matigt, lättlagat och snabbt alternativ till vardagsmiddagen! De saftiga kotletterna steks i lite matfett, kryddas med salt och peppar och serveras med en delikat svamppasta av champinjoner, palsternacka, lök, ricotta och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
1 palsternacka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk olja
salt och peppar
4 kotletter med ben
2 msk smör eller margarin
150 g ricottaost
1/2 kruka persilja
2 tomater
1 tsk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
65 g mangoldskott
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Byt ut ricottan mot laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1737 KJ / 416 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater11.2 g
Protein38.7 g
Kommentarer