Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp
Laga en rejäl festmåltid med älg och kryddigt mos av potatis och jordärtskocka. Av älgfärs gör du älgbiffar som du steker och serverar med smakrik svamp och jordärtskocksstomp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g älgfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten att blanda med ströbrödet
500 g mjölig potatis
300 g jordärtskocka
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 kruka hackad persilja
3 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
500 g fryst svampmix
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
rödvinbärsgelè till servering
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2452 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Kolhydrater55.2 g
Protein38.7 g
Kommentarer