Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp

Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
0
Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp

Laga en rejäl festmåltid med älg och kryddigt mos av potatis och jordärtskocka. Av älgfärs gör du älgbiffar som du steker och serverar med smakrik svamp och jordärtskocksstomp!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp

Ingredienser

4 portioner
500 g  älgfärs
4 msk  ströbröd
1 1/2 dl  vatten att blanda med ströbrödet
500 g  mjölig potatis
300 g  jordärtskocka
1   ägg
2 tsk  dijonsenap
1   kruka hackad persilja
3 msk  smör eller margarin
2   vitlöksklyftor
500 g  fryst svampmix
1 dl  vispgrädde
1 dl  vatten
rödvinbärsgelè till servering
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Tips

Färssmeten ska precis bara ”gå ihop sig”, annars kan biffarna bli hårda och kompakta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2452 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Kolhydrater55.2 g
Protein38.7 g

Testa liknande recept

Marockanska viltfärsspett
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga