Svamppasta med grana padano och persilja

Betyg 2.6 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Svamppasta med grana padano och persilja

Vi älskar krämig pasta! Särskilt med svamp som huvudingrediens i såsen. Syran i grädden och sältan från sojan kompletterar svampen bra. Den parmesanliknande osten grana padano och färsk persilja som topping är pricken över i:et på denna rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Svamppasta med grana padano och persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 påse vaxbönor (à 500 g)
500 g fryst svampmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja
100 g grana padanoflarn

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Använde färsk svamp i såsen och riktig grädde, lite salladslök och knaperstekt bacon som topping. Det blev en hit.

    Christina

  • Jättegott med färska champinjoner och frysta kantareller istället för fryst svampmix. Denna har vi gjort flera gånger.

    Lotten

  • Lite jolmig men ätbart

    Elisabet

  • Läste kommentarerna som skrevs innan och gjorde med färska champinjoner och det blev gott.

    Hilda

  • Köp aldrig svampmixen. Inte alls gott. Köp färsk svamp.

    Viktoria

  • Denna rätt smakade inte alls bra, detta på grund av svampmixen. Inget att rekommendera.

    Carolin

  • Tyvärr inte så god, mycket pga svampmixen inte var god

    Marielle

  • Svampmixen var ingen höjdare alls, dom fick man peta bort. Hade hellre fått färska champinjoner. I övrigt var smakerna bra.

    Johanna

  • Receptet kan nog bli gott med champinjoner och/eller kantareller, eller färsk svamp, men den där svampmixen var verkligen inget vidare

    Jenny

  • Hade säkert varit godare med färsk svamp ....

    Rosita

Näringsvärde per portion

Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Smörkokta vaxbönor med salladslök
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svampsedani med lufttorkad skinka
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad