Svamppasta med grana padano och persilja

Vi älskar krämig pasta! Särskilt med svamp som huvudingrediens i såsen. Syran i grädden och sältan från sojan kompletterar svampen bra. Den parmesanliknande osten grana padano och färsk persilja som topping är pricken över i:et på denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 påse vaxbönor (à 500 g)
500 g fryst svampmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja
100 g grana padanoflarn
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stAnvände färsk svamp i såsen och riktig grädde, lite salladslök och knaperstekt bacon som topping. Det blev en hit.
Christina
Jättegott med färska champinjoner och frysta kantareller istället för fryst svampmix. Denna har vi gjort flera gånger.
Lotten
Lite jolmig men ätbart
Elisabet
Läste kommentarerna som skrevs innan och gjorde med färska champinjoner och det blev gott.
Hilda
Köp aldrig svampmixen. Inte alls gott. Köp färsk svamp.
Viktoria
Denna rätt smakade inte alls bra, detta på grund av svampmixen. Inget att rekommendera.
Carolin
Tyvärr inte så god, mycket pga svampmixen inte var god
Marielle
Svampmixen var ingen höjdare alls, dom fick man peta bort. Hade hellre fått färska champinjoner. I övrigt var smakerna bra.
Johanna
Receptet kan nog bli gott med champinjoner och/eller kantareller, eller färsk svamp, men den där svampmixen var verkligen inget vidare
Jenny
Hade säkert varit godare med färsk svamp ....
Rosita