Krämig svamppasta
Laga en härligt krämig svamp pasta med grädde, vitt vin, spenat, purjolök, timjan och parmesan. Den här pastarätten, som går lika bra att göra på kantareller som på Karljohanssvamp, är en lika lättlagad som festlig rätt och tilltalar de allra flesta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g svamp (t ex kantareller, Karljohanssvamp och champinjoner)
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin (ej matlagsningsvin)
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk timjan
250 g färsk bladspenat
400 g pasta (t ex strozzapreti)
1 dl pastavatten
2 dl finriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3932 KJ / 940 kCal
Fett50 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde minifraiche istället för grädde, hade även i vitlök, svartpeppar och grönsaksbuljong i såsen för mer smak!
Ninorta
2023-11-29Riktigt gott blev det! Kräver lite finlir med smakerna och tålamod vid ihoprörningen, men bra smakkombo där allt fick komma fram.
Magnus
2023-08-12Rent för mycket vatten i såsen. Absolut Max 0,5 dl eller skippa det helt. Annars jättegott.
Marianne
2023-04-14