Laga till en härligt krämig pasta med svamp, grädde, vitt vin, spenat, purjolök, timjan och parmesan. Den här pastarätten, som går lika bra att göra på kantareller som på karljohanssvamp, är en lika lättlagad som festlig rätt och tilltalar de allra flesta.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2012
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ost- och matfettsalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost.
Kommentarer
Johan
2021-09-17Mycket gott! Hade även med vitlök och tillsatte inte två dl pastavatten utan max en halv dl.
Inger
2021-05-01Jag la till vitlök och små broccolibuketter, tog bort spenaten. Blev så gott, vi kunde inte sluta att äta !!
Nicole
2021-02-07Jag använde 2,5 dl vitt matlagningsvin och det blev hemskt. Smakar bara syrligt och vinet tog över all smak! 3 dl känns alldeles för mycket.. Två matskedar hade nog varit mer passande. Synd, för stod i köket en bra stund :(
Redaktionen ICAse
2021-02-08Hej Nicole! Vad tråkigt att det inte smakade gott. Vi provlagade med "vanligt" vitt vin, vissa matlagningsvin har relativt hög syra som kan ta över andra smaker. Hälsningar Ulrika