Krämig svamppasta

Laga en härligt krämig svamp pasta med grädde, vitt vin, spenat, purjolök, timjan och parmesan. Den här pastarätten, som går lika bra att göra på kantareller som på Karljohanssvamp, är en lika lättlagad som festlig rätt och tilltalar de allra flesta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost.
Receptet uppdaterat juni 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde minifraiche istället för grädde, hade även i vitlök, svartpeppar och grönsaksbuljong i såsen för mer smak!
Ninorta
2023-11-29Riktigt gott blev det! Kräver lite finlir med smakerna och tålamod vid ihoprörningen, men bra smakkombo där allt fick komma fram.
Magnus
2023-08-12Rent för mycket vatten i såsen. Absolut Max 0,5 dl eller skippa det helt. Annars jättegott.
Marianne
2023-04-14