Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
4
Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

Ingredienser

4 portioner
200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
olivolja till stekning
salt
peppar
150 g färsk spenat
1 1/2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 msk ströbröd
1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
1 äggula till pensling
1 msk hel torkad kummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Förstod inte vitsen med ägg och ströbröd.

Catarina

2024-12-14

den mest underbara rullen någonsin, en klassiker på mitt julbord!

Cecilia

2008-12-13

Urgott! Jag har lagat denna rätt många gånger och tänker fortsätta med det.

Charlotte

2006-12-21

Testa liknande recept

Cheddarrullar med gräslökssmetana
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarsamosas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadilla
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga