Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

13
3
Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

Ingredienser

4 portioner
200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
olivolja till stekning
salt och peppar
150 g färsk spenat
1 1/2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 msk ströbröd
1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
1 äggula till pensling
1 msk hel torkad kummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Cecilia

2008-12-13

den mest underbara rullen någonsin, en klassiker på mitt julbord!

Charlotte

2006-12-21

Urgott! Jag har lagat denna rätt många gånger och tänker fortsätta med det.

Gunni

2004-06-19

gANSKA smaklöst. Första och sista gången jag lagade detta.