Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar
![Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179821/cf_259/inbakad_smordegsrulle_med_svamp_och_cheddar.jpg)
En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
![Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179821/cf_259/inbakad_smordegsrulle_med_svamp_och_cheddar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
olivolja till stekning
salt och peppar
150 g färsk spenat
1 1/2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 msk ströbröd
1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
1 äggula till pensling
1 msk hel torkad kummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
den mest underbara rullen någonsin, en klassiker på mitt julbord!
Cecilia
2008-12-13Urgott! Jag har lagat denna rätt många gånger och tänker fortsätta med det.
Charlotte
2006-12-21gANSKA smaklöst. Första och sista gången jag lagade detta.
Gunni
2004-06-19