Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar
En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
4 portioner
200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
olivolja till stekning
salt
peppar
150 g färsk spenat
1 1/2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 msk ströbröd
1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
1 äggula till pensling
1 msk hel torkad kummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förstod inte vitsen med ägg och ströbröd.
Catarina
2024-12-14den mest underbara rullen någonsin, en klassiker på mitt julbord!
Cecilia
2008-12-13Urgott! Jag har lagat denna rätt många gånger och tänker fortsätta med det.
Charlotte
2006-12-21