Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med fyllningen. Strimla svampen och skala och hacka schalottenlöken. Fräs detta i olivolja. Salta och peppra.
  3. Koka upp lite vatten och lägg i spenaten hastigt när det kokar. Häll av vattnet och pressa bort vätskan.
  4. Blanda spenat, ost, ägg och ströbröd. Salta och peppra. Bre ostmassan i ett jämnt lager på smördegen. Fördela svampfräset ovanpå. Fukta smördegskanterna med vatten och rulla ihop degen till en rulltårta. Pensla rullen med en uppvispad äggula och strö på kummin. Tillaga i ca 30 minuter i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
  • 2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 150 g färsk spenat
  • 1 1/2 dl riven cheddarost
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
  • 1 äggula till pensling
  • 1 msk hel torkad kummin
Lägg till i inköpslistan