Svamppaj med spenat
Även paj går att laga på grillen! Här är en svamppaj med färsk spenat och shiitakesvamp på en bädd av filodeg. Parmesan bidrar med härlig sälta och smak.
Ingredienser
4 portioner
3 ark filodeg
200 g shiitakesvamp (eller ostronskivling)
4 msk olja
1/2 stor purjolök
5 ägg
1 dl mjölk
salt
65 g färsk spenat
parmesan eller annan lagrad hårdost
olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt filodegen till glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt mjölk till mjölkfritt alternativ, t ex havre- soja- eller risdryck. Uteslut parmesanosten.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 353 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater12.4 g
Protein16.1 g
Kommentarer