Svamppaj med spenat
![Svamppaj med spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74027/cf_259/svamppaj_med_spenat.jpg)
Även paj går att laga på grillen! Här är en svamppaj med färsk spenat och shiitakesvamp på en bädd av filodeg. Parmesan bidrar med härlig sälta och smak.
![Svamppaj med spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74027/cf_259/svamppaj_med_spenat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 ark filodeg
200 g shiitakesvamp (eller ostronskivling)
4 msk olja
1/2 stor purjolök
5 ägg
1 dl mjölk
salt
65 g färsk spenat
parmesan eller annan lagrad hårdost
olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt filodegen till glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt mjölk till mjölkfritt alternativ, t ex havre- soja- eller risdryck. Uteslut parmesanosten.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 353 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater12.4 g
Protein16.1 g
Kommentarer