Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Wok med shiitake och kyckling

Varför inte prova på en kycklingrätt med asiatiska smaker? Denna grönsakswok med ingefära, vitlök och shiitakesvamp serveras med stekt kyckling och rykande hett ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor och blanda dem med marinaden. Låt stå i 1 timme.
  2. Ansa löken och skär i cm-tjocka skivor. Dela broccolin i buketter. Ansa svampen och skär den ev i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller vid panna. Ta upp kycklingen ur marinaden. Lägg den i pannan, pressa över vitlök, tillsätt ingefära och fräs någon minut tills kycklingen fått fin färg.
  4. Tillsätt lök, broccoli, shiitake och buljong. Puttra ytterligare några minuter. Vänd ner spenaten när kycklingen är genomstekt och grönsakerna knappt mjuka.

För alla

Wok med shiitake och kyckling innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera deklarationen på buljongtärningen eftersom det ibland förekommer mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl honungsgrillolja- eller grillolja
  • 1 knippe salladslök eller purjolök (1 knippe motsvarar 1 purjolök)
  • 250 g broccoli
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 100 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?