Wok med shiitake och kyckling

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
0
Wok med shiitake och kyckling

Varför inte prova på en kycklingrätt med asiatiska smaker? Denna grönsakswok med ingefära, vitlök och shiitakesvamp serveras med stekt kyckling och rykande hett ris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Wok med shiitake och kyckling

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklingfilé
1 dl  honungsgrillolja- eller grillolja
1   knippe salladslök eller purjolök (1 knippe motsvarar 1 purjolök)
250 g  broccoli
200 g  shiitakesvamp
2 1/2 msk  olja
2   vitlöksklyftor
1 msk  riven färsk ingefära
1 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
100 g  färsk spenat

För alla

Wok med shiitake och kyckling innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera deklarationen på buljongtärningen eftersom det ibland förekommer mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Wok med teriyaki och sesam
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shiitakefyllda kycklingfiléer
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med broccoli och shiitake
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga