Svamppaj med varmrökt laxsallad

En höstig svamppaj, där du väljer svamp efter smak. Perfekt att laga efter svamputflykten alltså, där skörden kan vara något varierande! Ät pajen som den är eller som här; ihop med en härlig laxsallad.

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
100 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
ca 300 g svamp ex kantareller, trattkantareller, kastanjechampinjoner eller blandat
1 gul lök
1 msk smör
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Laxsallad
ca 300 g varmrökt lax
1 citron
1 äpple
65 g röda mangoldskott
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mellangrädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och mellangrädde mot soja-, havre- eller risbaserad mjölk- och gräddersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett35.6 g
Salt1.8 g
Kolhydrater41.7 g
Protein27.5 g
Kommentar
En av mina favoriträtter någonsin! Så goda smaker tillsammans, mums!
Jennie
2022-03-18