Svamppaj med varmrökt laxsallad
![Svamppaj med varmrökt laxsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100859/cf_259/svamppaj_med_varmrokt_laxsallad.jpg)
En höstig svamppaj, där du väljer svamp efter smak. Perfekt att laga efter svamputflykten alltså, där skörden kan vara något varierande! Ät pajen som den är eller som här; ihop med en härlig laxsallad.
![Svamppaj med varmrökt laxsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100859/cf_259/svamppaj_med_varmrokt_laxsallad.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
100 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
ca 300 g svamp ex kantareller, trattkantareller, kastanjechampinjoner eller blandat
1 gul lök
1 msk smör
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Laxsallad
ca 300 g varmrökt lax
1 citron
1 äpple
65 g röda mangoldskott
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mellangrädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och mellangrädde mot soja-, havre- eller risbaserad mjölk- och gräddersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett35.6 g
Salt1.8 g
Kolhydrater41.7 g
Protein27.5 g
Kommentar
En av mina favoriträtter någonsin! Så goda smaker tillsammans, mums!
Jennie
2022-03-18