Svamppaj med varmrökt laxsallad

25
0
Svamppaj med varmrökt laxsallad

En höstig svamppaj, där du väljer svamp efter smak. Perfekt att laga efter svamputflykten alltså, där skörden kan vara något varierande! Ät pajen som den är eller som här; ihop med en härlig laxsallad.

Skriv ut
Svamppaj med varmrökt laxsallad

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
100 g
smör
1 msk
kallt vatten

Fyllning

ca 300 g
svamp ex kantareller, trattkantareller, kastanjechampinjoner eller blandat
1
gul lök
1 msk
smör
-
salt och svartpeppar
2 dl
riven ost

Äggstanning

3
ägg
2 dl
mellangrädde
1 dl
mjölk
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Laxsallad

ca 300 g
varmrökt lax
1
citron
1
äpple
65 g
röda mangoldskott

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mellangrädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och mellangrädde mot soja-, havre- eller risbaserad mjölk- och gräddersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 602 kCal
Fett 35.6 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 41.7 g
Protein 27.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept