Svamppaj med varmrökt laxsallad

26
1
Svamppaj med varmrökt laxsallad

En höstig svamppaj, där du väljer svamp efter smak. Perfekt att laga efter svamputflykten alltså, där skörden kan vara något varierande! Ät pajen som den är eller som här; ihop med en härlig laxsallad.

Svamppaj med varmrökt laxsallad

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
100 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning

ca 300 g svamp ex kantareller, trattkantareller, kastanjechampinjoner eller blandat
1 gul lök
1 msk smör
salt och svartpeppar
2 dl riven ost

Äggstanning

3 ägg
2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Laxsallad

ca 300 g varmrökt lax
1 citron
1 äpple
65 g röda mangoldskott

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mellangrädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk och mellangrädde mot soja-, havre- eller risbaserad mjölk- och gräddersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Jennie

2022-03-18

En av mina favoriträtter någonsin! Så goda smaker tillsammans, mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 602 kCal
Fett 35.6 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 41.7 g
Protein 27.5 g
Läs mer om näringsvärden