Pizza bianco med skogssvamp och Folke

31
7
Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Vem kan motstå en nygräddad varm pizza med smörstekt svamp och gyllene smält ost? Den färdiga pizzabotten gör att pizzan blir busenkel att tillaga. Den umamirika svampen balanseras upp av den friska crème fraichen och gifter sig perfekt med den smakrika Folke-osten. Garnera med timjan och strö över rostade hasselnötter för extra smak och krisp. Smaklig spis!

Skriv ut
Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Ingredienser

4 portioner
30 g
torkad karljohanssvamp
250 g
kastanjechampinjoner
2 msk
smör
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
2
förp, färska, förgräddade pizzabottnar (à 250 g)
2 dl
crème fraiche
1
kruka timjan
3 dl
riven ost (gärna Folke)
1 dl
rostade hasselnötter

För alla

Kontrollera innehållet i pizzabottnen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blötlägg gärna svampen kvällen innan. Följ instruktionerna på förpackningen, krama ur och täck med plastfolie i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ann-britt

2021-06-07

Rekommenderas!

Christine

2021-03-29

Fantastiskt gott!!

Jessica

2020-11-14

Annorlunda och gott. Kan även tänka mig det som förrätt eller i slices som plockmat till fördrink.

Testa liknande recept