Pizza bianco med skogssvamp och Folke

47
9
Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Vem kan motstå en nygräddad varm pizza med smörstekt svamp och gyllene smält ost? Den färdiga pizzabotten gör att pizzan blir busenkel att tillaga. Den umamirika svampen balanseras upp av den friska crème fraichen och gifter sig perfekt med den smakrika Folke-osten. Garnera med timjan och strö över rostade hasselnötter för extra smak och krisp. Smaklig spis!

Pizza bianco med skogssvamp och Folke

Ingredienser

4 portioner
30 g torkad karljohanssvamp
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp, färska, förgräddade pizzabottnar (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 kruka timjan
3 dl riven ost (gärna Folke)
1 dl rostade hasselnötter

För alla

Kontrollera innehållet i pizzabottnen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blötlägg gärna svampen kvällen innan. Följ instruktionerna på förpackningen, krama ur och täck med plastfolie i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Kjell

2021-09-18

Vi gjorde det lite enklare med tortilla som botten.

Barbara

2021-08-18

Mycket god, hade bara Karl-Johan i.

Ann-britt

2021-06-07

Rekommenderas!