Pizza bianco med skogssvamp och Folke
Vem kan motstå en nygräddad varm pizza med smörstekt svamp och gyllene smält ost? Den färdiga pizzabotten gör att pizzan blir busenkel att tillaga. Den umamirika svampen balanseras upp av den friska crème fraichen och gifter sig perfekt med den smakrika Folke-osten. Garnera med timjan och strö över rostade hasselnötter för extra smak och krisp. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
30 g torkad karljohanssvamp
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp, färska, förgräddade pizzabottnar (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 kruka timjan
3 dl riven ost (gärna Folke)
1 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta var verkligen supergott. Hade kantareller istället för Karl-Johan. Toppade med lite rödlök och färsk tomat. Som, sagt hur gott som helst
Ann-charlotte
2024-01-31Lägg inte på Karl johan-svampen!!! Smakade såå äckligt & förstörde hela pizzan..
Linn
2024-01-09SÅ god! Funkar med alla möjliga sorters svamp, och även olika sorters lagrad ost. Nötterna kan man också använda lite vad man har hemma (senaste gången honungsrostade jag valnötter och hade på, mums).
Lisa
2023-09-03