Svampgryta med bönor och krutonger

Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svampgryta med bönor och krutonger

Enkelt och gott beskriver kvällens middag, och ärligt talat så behöver man väl inte mer än så? Till det kokta riset äter du en svampgryta gjord på champinjoner och haricots verts som får puttra i lite grädde och mjölk. Ovanpå häller du lite krutonger, både för smak och textur. Gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Svampgryta med bönor och krutonger

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
500 g färska champinjoner
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1 förp krutonger med vitlök och örter (à 120 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God lite gräddig smak men något vattnig. Tror att lite maizena gjort susen, ska prova nästa gång. Använde frysta bönor, vilket också fungerade bra.

    Carola

Näringsvärde per portion

Energi2572 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vitlöksstekta vaxbönor
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Haricots verts med citron och vitlök
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfisksallad med matvete & oliver
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färska haricots verts i senapsmajo
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad