Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svampfyllda potatiskakor

Mumsigt och spännande recept med potatiskakor tillagade av potatis, ägg och mjöl. Potatiskakan har en god fyllning av fräst lök och frästa champinjonbitar. Servera de svampfyllda potatiskakorna med en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av och pressa genom potatispress.
  2. Blanda potatisen med ägg, mjöl och salt. Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i bitar.
  3. Fräs löken och svampen i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt svalna.
  4. Dela potatissmeten i 8-12 bitar (för 4 port). Gör en liten grop i varje bit och fyll med svampfräs. Forma till släta kakor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs potatishalvorna i och får steka ca 3 min/sida.
  5. Servera potatiskakorna med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (12 potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 200 g blandsvamp (eller champinjoner)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 msk smör eller margarin (till stekning)
Lägg till i inköpslistan