Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Emmas köttfärspaj

Emmas köttfärspaj är en makalöst god paj som kommer bli mycket uppskattad. Din mumsiga köttfärs- och grönsaksröra ger du en fin smak av oregano och chilisås före den läggs i en ugnsform under ett pajdegstäcke. Servera pajen med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman de båda mjölsorterna med matfettet i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet medan köttfärsröran görs.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med tills den blivit smulig och börjar får färg. Krydda med salt, peppar och oregano.
  3. Häll över tomatkross och tillsätt chilisåsen. Låt puttra ca 5 min. Blanda i grönsaksblandningen. Häll röran i en ugnssäker form. Kavla ut degen mellan två ark plastfilm. Lägg deglocket över köttfärsröran. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda i 225°C, ca 15 min. Servera med en grönsallad.

Tips

Röra och pajdegen går bra att förbereda och förvara i kyl eller frys. Kavla sedan ut degen. Pensla och grädda vid serveringstillfället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 pkt djupfrysta grönsaker (ärter, majs och paprika, à 250 g)
Pensling
  • ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?