Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjankyckling med svampstuvning

Denna timjankyckling med len svampstuvning passar perfekt till middagen. Kycklingen tillagas i ugn och stuvningen gör du genom att koka ihop bland annat schalottenlök, blandsvamp och grädde. Servera med krispiga potatisklyftor och rönnbärsgelé.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krydda filéerna med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form.
  3. Grovhacka timjanen och vitlöken. Blanda med citronskalet. Fördela blandningen på kycklinglårfiléerna. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter.
  4. Låt svampen rinna av. Grovhacka den.
  5. Fräs svamp, lök och vitlök i het panna i smör. Pudra över mjölet och fräs en stund till.
  6. Tillsätt grädde och kalvfond. Låt koka ihop på medelvärme till krämig konsistens. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Vänd ner persiljan. Servera kycklingen med svampstuvning, potatisklyftor och gärna rönnbärsgelé.

För alla

Gör glutenfri: red med majsstärkelse (maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green. Kontrollera innehållet i fonden och stek i enbart olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Tips

Smörfrästa sockerärter och en spröd grönsallad passar bra till. Vill man lyxa lite extra kan blandsvampen bytas mot murklor eller färsk svamp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g kycklinglårfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 kruka timjan (repad)
  • 3 vitlöksklyftor (utan skal)
  • rivet skal av 1 citron
Stuvning
  • 2 burkar blandsvamp (à 200 g)
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • smör och mild olivolja till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2971 kJ / 709 kCal
Läs mer om näringsvärden