Timjankyckling med svampstuvning
Denna timjankyckling med len svampstuvning passar perfekt till middagen. Kycklingen tillagas i ugn och stuvningen gör du genom att koka ihop bland annat schalottenlök, blandsvamp och grädde. Servera med krispiga potatisklyftor och rönnbärsgelé.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g kycklinglårfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 kruka timjan (repad)
2 - 3 vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1 citron
Stuvning
2 burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
smör och mild olivolja till stekning
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
1/2 dl finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2971 KJ / 709 kCal
Kommentarer