Timjankyckling med svampstuvning
Denna timjankyckling med len svampstuvning passar perfekt till middagen. Kycklingen tillagas i ugn och stuvningen gör du genom att koka ihop bland annat schalottenlök, blandsvamp och grädde. Servera med krispiga potatisklyftor och rönnbärsgelé.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g kycklinglårfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 kruka timjan (repad)
2 - 3 vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1 citron
Stuvning
2 burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
smör och mild olivolja till stekning
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
1/2 dl finhackad persilja
För alla
Gör glutenfri: red med majsstärkelse (maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green. Kontrollera innehållet i fonden och stek i enbart olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Smörfrästa sockerärter och en spröd grönsallad passar bra till. Vill man lyxa lite extra kan blandsvampen bytas mot murklor eller färsk svamp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2971 KJ / 709 kCal
Kommentarer