Timjankyckling med svampstuvning

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Timjankyckling med svampstuvning

Denna timjankyckling med len svampstuvning passar perfekt till middagen. Kycklingen tillagas i ugn och stuvningen gör du genom att koka ihop bland annat schalottenlök, blandsvamp och grädde. Servera med krispiga potatisklyftor och rönnbärsgelé.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Timjankyckling med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g  kycklinglårfiléer
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1   kruka timjan (repad)
2 - 3   vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1   citron

Stuvning

2   burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk  finhackad schalottenlök
1 tsk  finhackad vitlök
smör och mild olivolja till stekning
1 msk  vetemjöl
3 dl  matlagningsgrädde
1 msk  koncentrerad kalvfond
2 krm  salt
1 krm  nymalen vitpeppar
1/2 dl  finhackad persilja

För alla

Gör glutenfri: red med majsstärkelse (maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green. Kontrollera innehållet i fonden och stek i enbart olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Smörfrästa sockerärter och en spröd grönsallad passar bra till. Vill man lyxa lite extra kan blandsvampen bytas mot murklor eller färsk svamp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2971 KJ / 709 kCal

Testa liknande recept

Tandoorigrillade kycklinglår med gurksallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnskyckling med vitlök och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spett med chorizo, kyckling och paprika
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och korianderkyckling
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga