Timjankyckling med svampstuvning

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Timjankyckling med svampstuvning

Denna timjankyckling med len svampstuvning passar perfekt till middagen. Kycklingen tillagas i ugn och stuvningen gör du genom att koka ihop bland annat schalottenlök, blandsvamp och grädde. Servera med krispiga potatisklyftor och rönnbärsgelé.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Timjankyckling med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g kycklinglårfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 kruka timjan (repad)
2 - 3 vitlöksklyftor (utan skal)
rivet skal av 1 citron

Stuvning

2 burkar blandsvamp (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
smör och mild olivolja till stekning
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2971 KJ / 709 kCal

Testa liknande recept

Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spett med chorizo, kyckling och paprika
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bön- och linsragu med currysmaksatt kycklingrulle
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med kyckling
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnskyckling med vitlök och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cumberlandsgriljerad kycklinglårfilé
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga