Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bräckt rimmad oxbringa med vinägerrostade grönsaker och grov senapssås

Bräckt rimmad oxbringa med vinägerrostade grönsaker och grov senapssås är en vinnande rätt som kommer bli din stora favorit! Låt grönsakerna rostas i den supergoda vinägretten medan du gör den smakrika, lena senapssåsen och snabbt steker oxbringan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotfrukter: Skala och dela rotfrukterna på längden. Lägg dem i en liten långpanna. Blanda vinäger, olja och kryddor. Häll vinägretten över rotfrukterna och blanda. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen i 200°C, ca 30 min tills de är mjuka.
  2. Sås: Koka upp buljongen och mjölken. Red av med maizenaredningen. Låt sjuda ett par min. Rör i senapen. Smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Bräck tunna skivor av oxbringan eller kasslern hastigt i het panna.
  4. Servera oxbringan med de vinägerrostade rotsakerna och senapssåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rimmad, kokt oxbringa eller kassler
Vinägerrostade rotfrukter
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 msk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 tsk socker
Grov senapssås
  • 2 dl buljong från oxbringekoket eller grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk maizenaredning
  • 2 msk grov senap
  • socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?